Medical Taping

Wat is het?

Het Medical Taping Concept is een methode uit Japan waarbij de spieractiviteit meehelpt bij het versnellen van het genezingsproces en het in balans brengen van spieren.

Een goede balans is belangrijk, want spieren verzorgen namelijk mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam. Het Medical Taping Concept gebruikt elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.

Medical Taping maakt gebruik van elastische tape die anti-allergisch is. De rekbaarheid is vergelijkbaar met die van de huid, en kan gemakkelijk 5 tot 6 dagen blijven zitten. Er kan gewoon mee gedouched of gezwommen worden. Deze tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact.

Het Medical Taping Concept stelt u in staat op een geheel natuurlijke wijze te bewegen. En terwijl u werkt of sport, werkt de tape voortdurend aan het herstel.

Behandelmogelijkheden

Medical Taping is geschikt voor de behandeling van zeer uiteenlopende klachten: